Notebook-ok lopásvédelme az Ubuntu Linux rendszeren

Bizonyára senki sem szeretné, ha drága hordozható számítógépét valaki eltulajdonítaná. Mielőtt megtörténne a baj, érdemes felkészülni, megtenni mindent annak érdekében, hogy a lehető legkönnyebben előkeríthessük.

1.) Letöltés és telepítés

Végezzük el a regisztrációt - http://control.preyproject.com/signup

Ezt követően a regisztrált felhasználónkkal bejelentkezve a Devices menüpontra kattintva kattintsunk tovább a zöld + gombra, hogy saját eszközünket/eszközeinket hozzáadjuk a felhasználói profilunkhoz.

2.) Használat

A sikeres telepítést követően a már említett weboldalon jelentkezzünk be és a Devices -> My devices feliratú résznél kattintsunk annak az eszköznek a nevére, amelynek a biztonsági beállításain változtatni szeretnénk.

Amennyiben megtörtént a baj, kapcsoljuk ON állásba a Missing? felirat utáni lehetőséget és miután mindent megfelelően beállítottunk, kattintsunk az Update feliratú gombra. Ezt követően a rendszer megkezdi az elérhető információk összegyűjtését (futó alkalmazások, aktuális Internetkapcsolat, teljes részletességű vezetékes és vezetéknélküli (wifi) hálózati információk, fénykép (képlopás) az aktuálisan látható képernyő tartalmáról, valamint - amennyiben a notebook rendelkezik webkamerával - egy kép a tolvajról).

3.) Kapcsolódó weboldalak

- A Prey hivatalos oldala: http://preyproject.com/

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.